Изработка и монтажа на ПВЦ столарија

 
SALAMANDER
 
PVC & Al ролетни, венецијанер, вариолајт и комарници
 
 
 
 
 
 
За нас
 
Роломонт е локален лидер на пазарот за ПВЦ и алуминиумски производи, кои се изработуваат по мерка за вашата куќа, стан или зграда. Нашата понуда опфаќа најповолен избор на ПВЦ прозори, врати и нивно поставување.

Прецизно изработените производи кои ги нудиме, овозможуваат комплетни решенија за различни станбени и индустриски објекти.

Палетата на производи се состои од материјали и готови производи од познати и квалитетни брендови.

НАША ВИЗИЈА И МИСИЈА е:
• да овозможиме висококвалитени производи и услуги во Република Македонија
• да имаме одлична соработка со нашите клиенти, партнери и соработници.
• да бидеме компанија за пример на пазарот во однос на заштитна на животната околина.
 
 
 
 
 
ВРАТИ SALAMANDER
 
Со причина се вели дека влезната врата е покана на една куќа и дека е нејзин препознатлив знак.
Разновидноста на декорни решенија му овозможува на секого да одбере боја и дизајн по свој вкус.
Од друга страна, вратите треба да се енергетски ефикасни и да спречат загуба на топлинска енергија.
Сите овие очекувања ги исполнуваат влезните врати на Саламандер.
 
 
 
 
 
 

Безбедност

 
Една од главните задачи на која било врата е заштита од кражби. Нашите врати стандардно опремени со заклучување од 3 и 5 точки со масивни мотори со повисока класа на безбедност.
 
 
 
 
 
 

Стабилност

 
Стандардните врати се направени со широки крила и со челично засилување во средната комора. Дебелината и обликот на засилувањето ги прави крилата отпорни на свиткување.
 
 
 
 
 
 

функционалност

 

Вратите се опремени со пристапен алуминиумски праг. Пломбата со четка, монтирана на дното на појасот, штити од надворешни влијанија.
 
 
 
 
 

естетика

 
Нашите врати се опремени со панели од добро познатиот бренд ротенберг, достапни во четири различни стилови: класичен, модерен, ексклузивен и економичен.
 
 
 
 
 
 

заштеда на енергија

 

Вратите може да се исполнат со застаклување или со панели со дебелина од 24 мм до 44 мм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПРОЗОРЦИ SALAMANDER
 
Прозорецот „Саламандер“ е производ кој веќе многу години со голем успех е присутен на пазарот. Прозорците можат да се изработат со пет и шесткоморни профили и градежна длабочина од 73 до 92 мм.
Можноста за примена на трослојни стакла со дебелина и до 60 мм влијаат извонредно врз топлинската и звучната изолација.
 
 
 
 
 
 

Тестиран од илјадници клиенти

 
Прозорецот е направен за многу години и со текот на времето постојано се купува, заради секојдневните придобивки кои му ги носи на корисникот.
 
 
 
 
 

Голем избор на стандардни и на специјални бои

 
Големиот избор на фолии, нуди изработка на прозорци во различни декори на дрво.
 
 
 
 
 
 

топлински

 

Прозорецот има низок коефициент на минување на топлина Uw, коj вообичаено не ја надминува вредноста од 1,2W/m2K.
 
 
 
 
 

Удобност

 
Во производството на прозорци се користат висококвалитетни материјали кои придонесуваат за пријатно чувство во домот.
 
 
 
 
 

Добра цена - совршен избор

 
Едни од најдобрите прозорци на нашиот пазар во однос на карактеристиките на цената.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Голем слот за стакло
овозможува вградување на сите стандардни стакла на пазарот (термоизолационо, сигурносно и звучно-изолационо стакло), како специјални застаклувања.
 
2. Големото челично зајакнување
гарантира висока стабилност
 
 
 
 
 
 
3. Совршениот облик
го овозможува елегантно заобленото крило со градежна длабочина од 82мм, комбинирано со најмодерна техника.
 
3. Посебно лесно за одржување
поради висококвалитетниот ПВЦ и структурата на надворешната површина.
 
3. Високовредното обложување со фолија
овозможува голем избор на бои. Испорака на профили во голем број на стандардни бои и декори. На барање можна е испорака на индивидуални RAL бои по свој избор.
 
4. Помали трошоци на енергија, висок квалитет на живеење
5-коморниот систем и заптивки во две нивоа нудат долгорочна најдобра топлинска и звучна изолација.
 
 
 
 
 
Streamline AD
 
 
 
вдлабнат
изглед
 
 
 
 
полу-вдлабнат
со кружен појас
 
 
 
 
полу-вдлабнат
со аголен појас
 
 
 
 
7-коморен со
вдлабнат изглед
 
 
 
 
7-коморен вдлабнат
и кружен појас
 
 
 
 
 
 
Streamline MD
 
 
 
вдлабнат
изглед
 
 
 
 
полу-вдлабнат
со аголен појас
 
 
 
 
 
 
Streamline 3D
 
 
 
заоблен
изглед